(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola mahalliy ekologik muammolarni aniqlash va ularni tadqiqot orqali hal qilish masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, shahar va sanoat hududlarida havo, suv va tuproq resurslarining ifloslanishi, chiqindilarni noto‘g‘ri utilizatsiya qilish va tuproq degradatsiyasi mahalliy ekologik muhitga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada ekologik monitoring, so‘rovlar, GIS texnologiyalari va statistik tahlil metodlari yordamida muammolar tahlil qilindi. Shuningdek, hudud ekologiyasini yaxshilash, barqaror rivojlanishni ta’minlash va mahalliy aholini ekologik ongga o‘rgatish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi.