(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola bolalar kasalliklarini erta aniqlashda zamonaviy diagnostika usullarining ahamiyati, joriy holati va istiqbollarini atroflicha tahlil qilishga bag‘ishlangan. Bolalar salomatligi jamiyatning eng muhim ustuvor vazifalaridan biri hisoblanib, turli patologik holatlarning o‘z vaqtida va aniq tashxisi kelajak avlodning sog‘lom o‘sishi, nogironlikning oldini olish hamda bolalar o‘limi ko‘rsatkichlarini kamaytirishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Tadqiqotda, ayniqsa, tug‘ma va irsiy kasalliklarni, shuningdek, ortopedik patologiyalar, nevrologik buzilishlar va infeksion xastaliklarni skrining qilishdagi ultratovush diagnostikasi (UZD), kompyuter tomografiyasi (KT), magnit-rezonans tomografiyasi (MRT), kompyuterli podometriya va genetik testlash kabi yuqori texnologik usullarning samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.