(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqola korxonalarning samaradorligini va rentabelligini oshirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan ishlab chiqarish tannarxini shakllantirishning fundamental jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Xususan, korxonalarda to‘g‘ridan-to‘g‘ri tannarx (Direct Costing) va bilvosita tannarx (Absorption Costing) usullarining nazariy asoslari, amaliy qo‘llanilish mexanizmlari, afzalliklari, kamchiliklari hamda ularning boshqaruv qarorlarini qabul qilishdagi ta’siri chuqur tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida har ikki usulning moliyaviy hisobotlarga, xususan, zaxiralarni baholash va foydani aniqlashga ta’siri solishtirma tahlil qilinadi.