(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kichik biznes va tadbirkorlik har bir davlatning iqtisodiy o‘sishi va rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Ular ish o‘rinlarini yaratish, daromad manbalarini ko‘paytirish va innovatsiyalarni rivojlantirishga katta hissa qo‘shadi. Tadbirkorlar bozor ehtiyojlarini aniqlab, g‘oyalarni mahsulot va xizmatlarga aylantiradi, shu bilan mahalliy va milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshiradi. Kichik korxonalar mahalliy resurslardan samarali foydalanish, mintaqaviy rivojlanishni rag‘batlantirish va soliq tushumlarini oshirish orqali ijtimoiy va iqtisodiy loyihalarni moliyalashtirishga yordam beradi.