(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola sharq mutafakkirlarining islom dinining kamolotiga bo‘lgan ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada klassik va zamonaviy sharq falsafiy tafakkurining islomiy dunyoqarash rivojiga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Sharq mutafakkirlari, xususan, Abu Nasr Farobiy, Ibn Sino, Al-G‘azzoliy, Ibn Rushd va boshqa olimlarning ilmiy, falsafiy va diniy g‘oyalari orqali islom tafakkuri shakllanishida muhim rol o‘ynagani ko‘rsatib o‘tiladi. Mualliflar, ularning ilm-fan, axloq, siyosat va ma’naviyat sohalaridagi ijodiy ishlari islom jamiyatining ma’naviy kamolotiga katta hissa qo‘shganini ta’kidlaydilar.