(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kiberxavfsizlik tushunchasi va shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilishning asosiy tamoyillari yoritiladi. Raqamli makonda foydalanuvchining shaxsiy ma’lumotlari — parollar, bank kartasi ma’lumotlari, shaxsiy suratlar va shaxsga tegishli boshqa axborotlar turli kiberxavflarga duchor bo‘lishi mumkin. Maqolada shaxsiy axborotni himoyalashda kuchli parollardan foydalanish, ikki bosqichli autentifikatsiya, shubhali havolalardan saqlanish hamda ma’lumotlarni zaxiralash kabi amaliy usullar tahlil qilinadi. Shuningdek, internet madaniyati va foydalanuvchining shaxsiy mas’uliyatining ahamiyati ham ko‘rsatib o‘tiladi. Ushbu tadqiqot kiberxavfsizlik savodxonligini oshirishga, foydalanuvchining o‘z ma’lumotlariga ongli yondashuvini shakllantirishga xizmat qiladi.