(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада эман (Quercus robur L.) меваларининг кимёвий таркиби ва ундаги биологик фаол моддаларни аниқлаш усуллари ҳақида сўз боради. Тадқиқот доирасида эман меваларидан олинган намунада танин моддалари, крахмал, ўсимлик ёғи, ҳамда минерал элементлар — калий, кальций, фосфор ва темирнинг миқдорий кўрсаткичлари аниқланди. Лаборатория таҳлиллари асосида эман меваларининг озиқавий ва шифобахш аҳамияти кўрсатилди. Ушбу тадқиқот натижалари фитохимик таҳлил усуллари ёрдамида маҳаллий хомашёдан фойдаланиш имкониятларини оширишга хизмат қилади.