(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada fazoda to‘g‘ri chiziqning tekislikka tegishlilik sharti vektor tenglamalar orqali tahlil qilindi. Tadqiqot davomida chiziqning yo‘nalish vektori va tekislikning normal vektori orasidagi munosabat asosida yangi “Tegishlilik invariantlari teoremasi” isbotlandi. Ushbu teorema chiziqning tekislikka tegishliligi koordinata tizimiga bog‘liq bo‘lmagan, ya’ni invariant shart ekanini matematik jihatdan asoslab berdi. Natijalar fazoviy tahlilda chiziq va tekislik o‘rtasidagi bog‘lanishni aniqlashni soddalashtiradi hamda mexanika, fizika, muhandislik va kompyuter grafikasi kabi sohalarda amaliy ahamiyat kasb etadi.