(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida o‘yin orqali o‘rganish texnologiyasining o‘rni, ahamiyati va samaradorligi yoritilgan. Bolalarning yosh xususiyatlariga mos o‘yin faoliyati orqali ta’lim jarayonini qiziqarli va samarali tashkil etish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘yin texnologiyalarining bolalarning tafakkuri, nutqi, ijtimoiy va hissiy rivojlanishiga ijobiy ta’siri ilmiy-amaliy misollar asosida bayon etilgan. O‘zbekiston ta’lim tizimida joriy etilayotgan innovatsion pedagogik yondashuvlar bilan uyg‘un holda o‘yin asosidagi ta’lim metodikasining afzalliklari ochib berilgan.