(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада ёш таэквондочиларнинг техник ҳаракатларини ривожлантириш масаласи илмий-методик нуқтаи назардан таҳлил этилган. Таэквондо техникасининг ўзига хос хусусиятлари, унинг бошланғич, асосий ва махсус тайёргарлик босқичларида шаклланиши, шунингдек техник маҳоратни оширишда замонавий тренинг усуллари ёритилган. Мақолада ёш спортчиларда тана мувозанати, ҳаракат аниқлиги, тезлик, координация ва психологик барқарорликни ривожлантиришнинг самарали йўллари баён этилган. Техник ҳаракатларни шакллантиришда тренернинг ўрни, машғулотларни индивидуаллаштириш ва биомеханик таҳлилдан фойдаланишнинг устунликлари кўрсатиб берилган. Тадқиқот натижалари ёш таэквондочиларда техник тайёргарликни такомиллаштириш, спорт натижаларини ошириш ва узоқ муддатли спорт ривожланиши учун амалий тавсиялар тақдим этади.