(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Xamsa” si, undan o`rin olgan “Farhod va Shirin” dostoni tahlili va komil inson haqidagi fikrlar bayon qilingan. Dostondagi Farhod, Shirin, Mehinbonu, Xusrav va boshqa personajlarning xarakterlari, dostonda tutgan o`rni va timsol vazifasi yoritilgan. Navoiyning “Xamsa”siga hozirgi adabiyotshunoslarimizning qarashlari qanday ekanligi yozilgan.