(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada fazoviy jismlar hajmini aralash ko‘paytma yordamida hisoblashning determinant asosidagi matematik modeli ishlab chiqildi va uning kompyuter simulyatsiyasidagi samaradorligi baholandi. Tetraedrlarga ajratish usuli asosida hajmni aniqlovchi algoritm taklif etildi, uning invariant xususiyatlari, fazoviy transformatsiyalarga bardoshliligi va sonli hisoblashlardagi aniqligi tajribalar bilan tasdiqlandi. Tadqiqot davomida aralash ko‘paytmaga asoslangan yangi teorema isbotlandi va modelning zamonaviy 3D tizimlar uchun amaliy ahamiyati asoslab berildi.