(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
mazkur maqolada tijorat banklarining iqtisodiyotdagi o‘rni, ularning moliyaviy vositachilik faoliyati hamda moliyaviy barqarorlikni ta’minlashdagi asosiy funksiyalari tahlil qilinadi. Mamlakatda amalga oshirilayotgan bank islohotlari, kapitallashuv darajasining oshishi, kredit portfeli va depozitlar dinamikasi, aktivlar sifati hamda risklarni boshqarish amaliyotlari asosida tijorat banklarining zamonaviy tendensiyalari yoritiladi hamda davlat ulushi mavjud tijorat banklari bilan davlat ulushi mavjud bo‘lmagan xususiy banklar faoliyati solishtirilib, ularning iqtisodiy jarayonlardagi roli va bank tizimining umumiy barqarorligiga qo‘shayotgan hissasi statistik ma’lumotlar yordamida asoslab beriladi.