(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan keyin amalga oshirilayotgan yoshlar siyosatining tarixiy asoslari va evolyutsiyasi tahli qilinadi. Mustaqillikdan oldingi davrda yoshlar masalalariga qarashning o‘ziga xos xususiyatlari qisqacha yoritib o‘tilgan bo‘lsa, asosiy e‘tibor mustaqil O‘zbekistonning yoshlar siyosatini shakllantirish va takomillashtirish bosqichlariga qaratilgan. Maqolada yoshlar siyosatining huquqiy-po‘k devori, institutsional mexanizmlari va amalga oshirilayotgan dasturlari, shuningdek, bugungi kunda duch kelinayotgan muammolar va ularning yechimlari haqida so‘z yuritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, O‘zbekistonda yoshlar siyosati “qo‘riqlash” modelidan “faollashtirish” va “tashabbuskorlik” modeliga o‘tishning izchil bosqichlarini boshdan kechirmoqda, biroq bu yo‘lda bir qator ijtimoiy-iqtisodiy va ma‘naviy muammolar yechimini talab qilmoqda.