(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy davrda jahon miqyosida kechayotgan o‘zgarishlar, axborot texnologiyalaridagi inqilobiy siljishlar va chegaralarning tobora shaffoflashuvi jarayoni, albatta, insoniyat hayotining barcha sohalariga, jumladan, din va madaniyatga ham o‘z ta’sirini o‘tkazmoqda. Bu jarayon globalizatsiya nomi bilan ataladi. Bugun tarixiy-madaniy an’analari, diniy qadriyatlari bilan o‘ziga xos bo‘lgan musulmon jamiyatlari ham globalizatsiya shamolida o‘zgarib, zamonaviy muammolarga duch kelmoqda. Shu nuqtai nazardan, zamonaviy muslimalarning diniy identiteti va unga zamon talablari, g‘arbiy qadriyatlar, media va texnologiyalar qanday ta’sir ko‘rsatayotgani butun dunyo olimlari, mutafakkirlarining muhim tadqiqot yo‘nalishlaridan biriga aylangan.