(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola internetning 5G tarmog‘i va undan keyingi avlod tarmoqlarining istiqbollarini tahlil qiladi. 5G texnologiyasi mobil aloqalar va internet tezligini yangi darajaga ko‘taradi, shu bilan birga, sanoat, tibbiyot, ta’lim va boshqa sohalarda inqilobiy o‘zgarishlarga olib keladi. Yangi tarmoq avlodlari, jumladan, 6G, yuqori tezlikda ma’lumot uzatishni ta’minlab, global raqamli transformatsiyani tezlashtiradi. Maqolada 5G tarmog‘ining joriy holati, uning afzalliklari va cheklovlari, shuningdek, kelajakdagi 6G texnologiyasining imkoniyatlari va uni qo‘llash sohalari haqida so‘z yuritiladi. Ushbu texnologiyalar yordamida IoT (Internet of Things), sun’iy intellekt va avtomatlashtirilgan tizimlar samaradorligi oshadi, shuningdek, global tarmoqlar va ularning xavfsizlik masalalari ham muhim o‘rin tutadi. 5G va undan keyingi tarmoqlar dunyo miqyosida yangi innovatsiyalarni keltirib chiqarishi kutilmoqda, bu esa iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishga katta ta’sir ko‘rsatadi.