(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ichak mikrobiotasi inson organizmining murakkab va dinamik ekotizimi bo`lib, trillionga yaqin mikroorganizmlarni o`z ichiga oladi. Ushbu maqolada ichak mikroflorasining tarkibi, funktsiyalari, inson salomatligiga ta`siri, disbakterioz sabablari va oqibatlari, shuningdek, mikrobiota modulyatsiyasining zamonaviy usullari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqotlar shuni ko`rsatadiki, ichak mikroflorasi nafaqat ovqat hazm qilishda, balki immunitet tizimi, metabolik jarayonlar, asab tizimi va psixologik salomatlikda ham muhim rol o`ynaydi.