(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oʻzbekiston Respublikasida ilk va maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishiga qoʻyiladigan davlat talablari bugungi kunda milliy taraqqiyotning ustuvor yoʻnalishlaridan biri hisoblanadi. Mamlakatimizda yoshlarga, xususan, novatorlik va ijodiy salohiyati yuqori, yuksak intellektual darajaga ega zamonaviy avlodni tarbiyalashga katta eʼtibor qaratilmoqda. Shu maqsadda, ilk va maktabgacha yoshdagi bolalar ta’limi uchun muayyan standartlar ishlab chiqilib, ularni hayotga izchil joriy etish, pedagogik jarayonni takomillashtirish, ijtimoiylashuv va individual rivojlanishni samarali tashkil etish ustuvor vazifalardan biridir.