(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ingliz tili o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning yosh xususiyatlarini hisobga olishning ahamiyati tahlil qilinadi. Yosh bosqichlaridagi psixologik va fiziologik o‘zgarishlar, ularning til o‘rganish tezligi, motivatsiyasi va idrok qilish qobiliyatiga ta’siri yoritiladi. Maqolada turli yosh guruhlariga mos metodik yondashuvlar, o‘yinli va kommunikativ uslublarning roli, shuningdek, o‘qituvchining individual yondashuvi zarurligi ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, yosh xususiyatlarini e’tiborga olish ta’lim samaradorligini oshiradi, tilga bo‘lgan qiziqishni kuchaytiradi va o‘quvchilarni faol ishtirok etishga undaydi.