(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada virtual o‘quv muhiti dizaynining psixologik asoslari va uning raqamli platformalarda bilim o‘zlashtirish samaradorligiga ta’siri o‘rganiladi. Bugungi kunda raqamli ta’limning kengayishi o‘quv modullarini psixologik jihatdan qulay, oson qabul qilinadigan va motivatsion jihatdan qo‘llab quvvatlovchi tarzda loyihalashni talab qilmoqda. Tadqiqotda kognitiv yuklama nazariyasi, motivatsion dizayn modeli (ARCS), vizual psixologiya, interfaollik tamoyillari va ta’lim platformalarida foydalanuvchi tajribasining (UX) ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, virtual muhiting psixologik elementlari — ranglar uyg‘unligi, interfaol topshiriqlar, vizual metaforalar, gamifikatsiya, multimediya taqdimotlarining samaradorligi ilmiy manbalar asosida ko‘rib chiqilgan. Maqola yakunida raqamli ta’lim platformalari dizaynini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.