(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada xorijiy ingliz tilini o‘qitishda multimedia resurslaridan foydalanishning ustuvor jihatlari yoritilgan. Multimedia vositalari audio, video, animatsiya, grafik va interaktiv dasturlar - o‘quv jarayonini samarali, qiziqarli va interaktiv tarzda tashkil etish imkonini beradi. Bunday yondashuv o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi, ularning mustaqil fikrlash, muloqot qilish va tahlil etish ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Shuningdek, maqolada multimedia texnologiyalarining o‘qituvchilar uchun yaratadigan qulayliklari, masofaviy va shaxsga yo‘naltirilgan ta’limdagi roli ham tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, multimedia resurslari ingliz tili ta’limini modernizatsiyalash va o‘quv samaradorligini oshirishda muhim omil hisoblanadi. O’yin texnologiasidan foydalangan holda dars o’tish natijani yanada yaxshilaydi