(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada stomatologiya fanining mazmuni, asosiy yo‘nalishlari, zamonaviy diagnostika va davolash texnologiyalari ilmiy asosda yoritilgan. Terapevtik, ortopedik, jarrohlik, ortodontik va bolalar stomatologiyasi yo‘nalishlarining vazifalari, ahamiyati hamda ularning amaliy tibbiyotdagi o‘rni batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, stomatologiyada lazer texnologiyalari, raqamli tizimlar, 3D skanerlash, CAD/CAM texnologiyalari va mikroskop ostida davolashning afzalliklari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola stomatologiya rivojlanishining bugungi tendensiyalari, umumiy salomatlikka ta’siri va profilaktikaning ahamiyatini ilmiy uslubda