(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “Yoshlar uchun besh muhim tashabbus” loyihasi doirasida talaba-yoshlarning ijtimoiy, ma’naviy va madaniy faolligini oshirish mexanizmlari tahlil qilingan. Besh tashabbusning har bir yo‘nalishi — san’at va madaniyatga jalb etish, sport bilan shug‘ullanish imkoniyatlarini kengaytirish, shuningdek, shaxsiy va kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi ilmiy asosda yoritilgan.