(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida ma’naviy-ma’rifiy ishlarni takomillashtirishning zamonaviy mexanizmlari, ularning ta’lim jarayoni samaradorligiga ta’siri hamda talaba-yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Maqolada ma’naviy-ma’rifiy ishlarning mazmuni, shakl va metodlari, ularni innovatsion yondashuvlar bilan boyitish, interaktiv tarbiyaviy texnologiyalarni qo‘llash hamda raqamlashtirish jarayonlarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ma’naviy-ma’rifiy ishlarni tashkil etishda dekan o‘rinbosari, yoshlar yetakchisi, murabbiylar, psixologlar va jamoatchilik kengashining o‘zaro hamkorligi, talaba yoshlarning shaxsiy rivoji, ijtimoiy faolligi va ma’naviy immunitetini shakllantirishdagi o‘rni keng yoritilgan. Maqola oliy ta’limda tarbiyaviy jarayonlarni takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ham taklif etadi.