(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada chaqiriqqacha yoshlarni harbiy xizmatga psixologik tayyorlash usullari va metodik yondashuvlari ilmiy-nazariy tahlil qilinadi. Tadqiqotda yoshlarning psixologik barqarorligini shakllantirish, stressga chidamliligini rivojlantirish, intizomiy va motivatsion ko‘nikmalarni mustahkamlash hamda harbiy muhitga adaptatsiyalash jarayonida qo‘llaniladigan samarali psixologik metodlar yoritiladi. Maqolada psixodiagnostika, individual va guruhli mashg‘ulotlar, treninglar, simulatsion va interaktiv usullar, shuningdek, kognitiv va emosional kompetensiyalarni rivojlantirishga qaratilgan yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari psixologik tayyorgarlik jarayonini optimallashtirish, chaqiriqqacha yoshlarning harbiy xizmatga adaptatsiyasini tezlashtirish va ularning stressga bardoshli hamda yuqori samaradorlik ko‘rsatkichlariga ega bo‘lishini ta’minlashda muhim ilmiy-uslubiy asos yaratadi.