(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada Sharq mutafakkirlari Abu Nasr Farobiy, Abu Ali ibn Sino va Abu Rayhon Beruniyning harbiy xizmatchi shaxsida faollikning ijtimoiy-psixologik determinantlarini shakllanishi haqidagi qarashlari tahlil qilingan. Maqolada Sharq mutafakkirlari ta’limotida harbiy boshqaruvning ma’naviy-axloqiy, intellektual, emotsional-iroda, ijtimoiy-kommunikativ va motivatsion determinantlari hamda adolat tamoyilining markaziy o‘rni tahlil etilgan.