(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola insonning kelib chiqishi va rivojlanishini tarixiy jarayonlar kontekstida o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada inson evolyutsiyasining biologik, ijtimoiy va madaniy jihatlari, qadimgi sivilizatsiyalar va tarixiy davrlar bilan bog‘liq rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Shuningdek, antropologik, arxeologik va tarixiy manbalar asosida insonning shakllanishidagi muhim omillar, jamiyat va madaniyat bilan o‘zaro aloqalari yoritiladi. Maqola zamonaviy ilmiy yondashuvlar orqali inson tarixini chuqur tushunishga va u bilan bog‘liq metodologik tadqiqotlarni rivojlantirishga xizmat qiladi..