(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining tarixiy geografiyasi, ya’ni hududning qadimgi davrlardan to zamonaviy davrgacha bo‘lgan makon va vaqt doirasidagi rivojlanish jarayonlari ilmiy jihatdan yoritiladi. Tadqiqotda O‘zbekiston hududida shakllangan qadimgi sivilizatsiyalar, tarixiy voqea va jarayonlarning geografik omillar bilan o‘zaro bog‘liqligi, tabiiy-landshaft sharoitlarining ijtimoiy iqtisodiy hayotga ta’siri, shuningdek, davlat hududiy tuzilmasining tarixiy evolyutsiyasi tahlil qilinadi. Maqola Markaziy Osiyo geosiyosiy maydonida O‘zbekistonning tarixiy o‘rnini, tarixiy yo‘llar, savdo karvonlari, migratsiya jarayonlari va tabiiy muhitning insoniyat taraqqiyotidagi ahamiyatini ilmiy asosda ochib beradi.