(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Xorazmshohlar davrining tarixiy geografiyasi, davlat hududlarining shakllanishi, siyosiy chegaralarning o‘zgarishi hamda iqtisodiy madaniy markazlarning rivoji tahlil qilinadi. X especially XII–XIII asrlarda Xorazmshohlar imperiyasining hududiy kengayishi, qo‘shni mamlakatlar bilan aloqalari va geostrategik omillarining davlat taraqqiyotiga ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Tadqiqot davomida tarixiy xaritalar, yozma manbalar va arxeologik ma’lumotlar asosida Xorazmning siyosiy-geografik manzarasi qayta tiklanadi.