(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada arablar tomonidan O‘rta Osiyoning VIII asrda bosib olinishi jarayoni, harbiy yurishlarning bosqichlari, istiloning siyosiy, ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy oqibatlari ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda Movarounnahr va Xurosonning arab xalifaligi tarkibiga qo‘shilishi, mahalliy hokimiyat tizimining o‘zgarishi, islom dinining kirib kelishi va uning mintaqa sivilizatsiyasiga ko‘rsatgan ta’siri tarixiy manbalar asosida yoritiladi. Arab istilosi jarayonidagi qarshilik harakatlari, diplomatik kelishuvlar, soliq siyosati va boshqaruv tizimidagi islohotlar alohida e’tibor bilan ko‘rib chiqiladi.