(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tilning jamiyat hayotidagi o‘rni va uning turli ijtimoiy vazifalari keng tahlil qilinadi. Tilning kommunikativ, nominativ, ekspressiv, kognitiv, tarbiyaviy, identifikatsion va integrativ vazifalari alohida ilmiy asoslar bilan izohlanib, ularning inson faoliyatidagi beqiyos ahamiyati yoritiladi. Tilning ijtimoiy hodisa sifatida shakllanishi, uning jamiyat talablariga mos ravishda rivojlanib borishi, ijtimoiy guruhlar hayotidagi o‘ziga xos funksiyalari ham tahlil qilingan.