(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu keng qamrovli ilmiy tadqiqot antropogen faollik natijasida yuzaga kelayotgan global ekologik degradatsiya jarayonlarini (iqlim oʻzgarishi, biologik xilma-xillikning qisqarishi va resurs tanqisligi) chuqur tahlil qiladi. Maqolaning asosiy maqsadi — atrof-muhitni muhofaza qilishning ekologik, ijtimoiy va iqtisodiy ahamiyatini asoslash, shuningdek, barqaror rivojlanishga erishish uchun zarur boʻlgan institutsional va texnologik mexanizmlarni tizimlashtirishdan iborat. Tadqiqotda, xususan, Oʻzbekiston Respublikasining "Yashil iqtisodiyot" tamoyillarini joriy etishga qaratilgan "Yashil makon" kabi milliy loyihalari tahlil qilinib, fuqarolarning ekologik madaniyatini yuksaltirish orqali ijtimoiy masʼuliyatni kuchaytirish yoʻllari yoritilgan.