(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada profilaktika inspektorlarining huquqbuzarliklarning oldini olishdagi roli, ularning faoliyatida mavjud tizimli kamchiliklar hamda ularni bartaraf etishning takomillashtirilgan mexanizmlari keng yoritilgan. Tadqiqotda mehnat yuklamasining oshganligi, axborot texnologiyalarining yetarli qo‘llanilmasligi, aholining ishonch darajasi pastligi, idoralararo integratsiya sustligi singari omillar tahlil qilinadi. Muallif tomonidan taklif etilgan takomillashtirish choralari inspektorlar faoliyatining samaradorligini oshirish, profilaktika jarayonini raqamlashtirish, aholi bilan hamkorlikni kuchaytirishga qaratilgan bo‘lib, jinoyatchilikni kamaytirishda muhim nazariy-amaliy ahamiyat kasb etadi.