DUNYO MIQYOSIDA URUSHLAR VA QUROLLI MOJAROLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
tarix davomida urushlar insoniyatning ijtimoiy, iqtisodiy va siyosiy hayotiga ta'sir ko'rsatgan muhim hodisalar bo'lib kelgan. Maqolada urushlarning sabablari, ularning oqibatlari, shuningdek, qurolli mojaro va urushlar o'rtasidagi farqlar ko'rib chiqiladi.Maqolada XX asrning ikkinchi yarmidan boshlab yuz bergan muhim urushlar, jumladan, Sovuq urush davridagi mojarolar, Balkan urushlari, Yaqin Sharqdagi nizolar va zamonaviy terrorizm kabi masalalar yoritiladi. Shuningdek, urushlarning ijtimoiy va iqtisodiy oqibatlari, boshqaruv tizimlariga ta'siri va tinchlik jarayonlari haqida ham ma'lumotlar beriladi.