KIMYO FANINI O‘QITISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi davrda ta’lim jarayonida interaktiv metodlardan foydalanish o‘quvchilarning bilim olish jarayonini samarali tashkil etish va ularning mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi. Xususan, kimyo fanini o‘qitishda interaktiv metodlar o‘quvchilarning nazariy bilimlarini chuqurlashtirish, amaliy ko‘nikmalarini shakllantirish hamda kimyoviy jarayonlarni tushunishda qiziqishini oshirishga xizmat qiladi. “Aqliy hujum”, “Bumerang”, “Klaster”, “Blits-so‘rov”, “Rol’li o‘yinlar” kabi metodlardan foydalanish dars samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Ushbu metodlar orqali o‘quvchilar o‘z fikrlarini erkin ifoda etish, muammoli vaziyatlarga yechim topish va hamkorlikda ishlash ko‘nikmalarini rivojlantiradi.