QANDLI DIABET: SABABLARI, BELGILARI VA OLDINI OLISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada qandli diabet kasalligining asosiy turlari, uning kelib chiqish sabablari, klinik belgilari, asoratlari va oldini olish choralariga to‘xtalib o‘tilgan. 1-tur va 2-tur diabetning o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinib, har biri uchun tavsiya etiladigan muolajalar haqida ma’lumot beriladi. Maqola diabetning global sog‘liq muammosi sifatidagi ahamiyatiga urg‘u beradi va sog‘lom turmush tarzining ahamiyatini ochib beradi.