ABDULLA ORIPOV SHE'RIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Abdulla Oripovning she’riyati o‘zbek adabiyotining eng yorqin sahifalaridan biridir. U milliy ruhni, tarixiy merosni va zamonaviy hayotiy kechinmalarni o‘ziga xos badiiy shaklda yoritgan shoir sifatida e’tirof etiladi. Uning ijodida o‘zbek xalqining tarixiy va ma’naviy qadriyatlari, millatning madaniy o‘zligi chuqur ifodalanadi. Oripov she’riyati o‘zbek tilining go‘zalligi va boyligini yanada oshirib, uni milliy g‘urur manbai sifatida namoyon etadi. Shoirning so‘zlari ona tilining jonlanishiga, uning millat hayotidagi o‘rnini mustahkamlashga xizmat qiladi. U o‘zbek she’riyatida tilni nafaqat muloqot vositasi, balki xalqning ruhiy va madaniy qadriyatlarini ifodalovchi badiiy vosita sifatida ko‘rsatadi.