JINOYATLARNI TAVSIFLASHDA YENGILLASHTIRUVCHI VA OG’IRLASHTIRUVCHI HOLATLARNING HISOBGA OLINISHI ORQALI ODIL SUDLOVNI AMALGA OSHIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada jazoni yengillashtiruvchi va og’irlashtiruvchi holatlarning jinoyat qonunchiligidagi o’rni, roli, jazoni yengillashtirishda shaxsning ijtimoiy-ruhiy holatini hisobga olishning ahamiyati va jinoyat uchun jazo muqarrar hamda odil sudlovni amalga oshirish barcha vakolatli organlarning asosiy maqsadi tahlil qilinadi.