SHAXSNI TASDIQLOVCHI HUJJATLARNING QALBAKILASHTIRILISH HOLATI, TENDENSIYASI VA KRIMINALISTIK MUAMMOLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada shaxsni tasdiqlovchi hujjatlarning qalbakilashtirilishi holati, bu boradagi zamonaviy tendensiyalar va ularni aniqlashda yuzaga keladigan kriminalistik muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda pasport, IDkarta va boshqa shaxsiy guvohnomalarning eng keng tarqalgan soxtalashtirish usullari, jumladan, vizual, texnik va raqamli manipulyatsiyalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, hujjatlar xavfsizligini oshirish maqsadida qo‘llanilayotgan biometrik texnologiyalar va ularning qalbaki hujjatlarga qarshi kurashdagi samaradorligi baholanadi. Maqola soxtalashtirilgan hujjatlar bilan bog‘liq jinoyatlarning global miqyosdagi o‘sish sabablarini, bu sohadagi huquqiy va texnologik choralar zaruratini yoritadi.