ONKOLOGIK KASALLIKLARDA ZAMONAVIY KIMYOTERAPIYA VA IMMUNOTERAPIYA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada onkologik kasalliklarda qo‘llaniladigan zamonaviy kimyoterapiya va immunoterapiya usullarining mohiyati, samaradorligi hamda ularning klinik amaliyotdagi o‘rni yoritilgan. Kimyoterapiya – sitotoksik preparatlar orqali o‘sma hujayralarini yo‘q qilishga asoslangan bo‘lsa, immunoterapiya organizmning immun tizimini faollashtirish orqali o‘smani nazorat qilishni ta’minlaydi. Tadqiqotlarda ushbu usullarning kombinatsiyasi o‘sma rivojlanishini to‘xtatishda yuqori natijalar berishi qayd etilgan.