YURAK ISHEMIK KASALLIGIDA INVAZIV VA BRONXIAL ASTMADA BOSQICHLI DAVOLASH TAMOYILLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada bronxial astma (BA)ning etiologiyasi, patogenezi va klinik xususiyatlari bilan bir qatorda davolashning bosqichli tamoyillari yoritilgan. Hozirgi zamon klinik tavsiyalari asosida bosqichli farmakoterapiya, inhalyatsion glukokortikosteroidlar, bronxodilatatorlar, biologik terapiya va reabilitatsiya yondashuvlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Shuningdek, bemorlarning hayot sifatini yaxshilash, kasallikni nazorat qilish va profilaktika choralarining ahamiyati ko‘rib chiqildi.