INTEGRALLARNING TARIXIY RIVOJLANISHI VA MATEMATIK MOHIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Integral tushunchasi matematika va uning turli sohalaridagi rivojlanishiga katta hissa qo‘shgan, murakkab masalalarni yechishda va fizik jarayonlarni matematik modellashtirishda muhim vosita hisoblanadi. U nafaqat geometriyada, balki fizikada, iqtisodiyotda, statistika va boshqa sohalarda ham keng qo‘llaniladi. Integrallarni hisoblash va ularning matematik mohiyatini tushunish tarixiy jihatdan murakkab bo‘lgan jarayon bo‘lib, bu bo‘limda integral tushunchasining rivojlanish tarixi va matematik mohiyati kengaytirilgan tarzda ko‘rib chiqiladi.