BIRINCHI TARTIBLI DIFFERENSIAL TENGLAMALAR HAQIDA TUSHUNCHALAR VA UNING YECHIMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Erkli o‘zgaruvchi va noma’lum funksiya hamda uning hosilalari yoki  differensiallarini bog’lovchi munosabat differensial tenglamalar deyiladi.