SUN’IY INTELLEKTNING XORIJIY TIL O‘RGANISHGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning xorijiy til o‘qitish va o‘rganish jarayoniga ta’siri keng ko‘lamda tahlil qilinadi. Dastlab AI texnologiyalarining shakllanishi va ularning tarjima vositalaridan interaktiv, adaptiv va tahliliy xususiyatlarga ega o‘quv tizimlarigacha rivojlanishi yoritiladi. Maqolada sun’iy intellektning individual yondashuvni kuchaytirish, o‘quvchining talaffuz va grammatik xatolarini avtomatik aniqlash, o‘quv motivatsiyasini oshirish kabi pedagogik afzalliklari ilmiy asosda izohlanadi. Shuningdek, texnologiyaga ortiqcha tayanish, noto‘g‘ri ma’lumotlar berilishi, shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish bilan bog‘liq xavf va cheklovlar ham muhokama qilinadi. Tadqiqotning yakuniy qismida AI yordamida xorijiy til ta’limining kelajak istiqbollari, immersiv o‘quv muhiti, adaptiv tizimlar va o‘qituvchi–AI hamkorligining yangi modeli haqida xulosalar beriladi. Maqola til o‘rganish jarayonida sun’iy intellektdan oqilona va samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.