DINNING JAMIYATDAGI OʻRNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada dinning jamiyat hayotidagi o‘rni, uning ijtimoiy tizimlar barqarorligi, axloqiy qadriyatlar, ijtimoiy birdamlik va ma’naviy madaniyatni shakllantirishdagi ta’siri ilmiy asosda tahlil qilindi. Tadqiqot davomida diniy qadriyatlarning sotsiologik, falsafiy va madaniy jihatlari o‘rganildi, zamonaviy jamiyatlarda dinning ahamiyatini belgilovchi omillar tahlil qilindi hamda amaliy statistik ma’lumotlar asosida xulosalar chiqarildi. Maqola jamiyatda diniy madaniyatning barqarorlik omili sifatidagi o‘rni, shuningdek, globallashuv jarayonlarining diniy qadriyatlarga ta’siri kabi masalalarni ham yoritadi.