“FIREDRONE ASSIST” STARTAP LOYIHASINING INNOVATSION AHAMIYATI VA TEXNIK YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola talaba tomonidan ishlab chiqilgan “FireDrone Assist” startap loyihasining texnik, ekspluatatsion va amaliy jihatlarini ilmiy tahlil etishga bag‘ishlangan. Loyihada dron texnologiyasi asosida baland binolarda, tor hududlarda, yuqori haroratli zonalarda sodir bo‘ladigan yong‘inlarni avtomatik yoki yarim-avtomatik tarzda aniqlash va bartaraf etish mexanizmlari keltiriladi. Ushbu tizim yong‘in xavfsizligi sohasida yangi avlod yechimlaridan biri bo‘lib, favqulodda vaziyatlarda tezkorlikni oshirish, inson omilidan kelib chiqadigan xatolarni kamaytirish hamda xavf-xatarsiz qutqaruv amallarini bajarishga imkon yaratadi.