ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RIYATIDA KECHIKKAN SO‘Z METAFORASI: INSON RUHIYATI VA VAQT KONSEPSIYASI TAHLILI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili Aleksandr Faynbergning “Kechikadi poyezdlar ba’zan…” she’ri asosida shoirning inson va so‘z qadri haqidagi falsafiy qarashlari tahlil qilinadi. Asarda kechikish motivi ramziy ma’noda insoniy munosabatlar, mas’uliyat, so‘zning ilohiy va axloqiy kuchi bilan bog‘liq tarzda yoritilgan. Tadqiqotda poetik tahlil, semantik yondashuv va komparativ metodlar asosida shoirning g‘oyaviy-mazmuniy mahorati ochib beriladi.