ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RI TAHLILI: “BESH DAQIQA QOLDI PARVOZGA” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Aleksandr Faynbergning “Besh daqiqa qoldi parvozga” she’ri chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida she’rdagi obrazlar, metaforalar, emotsional ohang va mavjud falsafiy mazmun o‘rganildi. Shu bilan birga, she’r inson hayoti, sevgi, farzandlik, vaqt va insoniy qadriyatlar masalalarini ochib beradi. Maqola Faynberg ijodining shaxsiy va umumiy madaniy kontekstini tahlil qilib, she’rni zamonaviy o‘quvchi uchun mazmunan boy va chuqur qiladi.