OʻTKIR HOSHIMOVNING URUSHNING SOʻNGGI QURBONI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘tkir Hoshimovning “Urushning so‘nggi qurboni” qissasida yoritilgan ijtimoiy-ruhiy muammolar, urushning inson taqdiriga ko‘rsatgan chidab bo‘lmas ta’sirlari, tinchlik va insoniy qadriyatlar borasidagi badiiy g‘oyaviy yondashuvlarni ilmiy-nazariy nuqtayi nazardan tahlil qiladi. Asarda urushning nafaqat frontdagi, balki front ortidagi insonlar hayotiga solgan jarohatlar, ota-onasiz qolgan bolalarning kechinmalari, mehr-muhabbatga chanqoqlik hamda jamiyatning axloqiy mas’uliyati teran badiiy ifoda topgan. Tadqiqot davomida qissa matni badiiy-nazariy tahlil qilindi, Hoshimov ijodidagi umumiy ma’rifiy va insonparvarlik g‘oyalari bilan o‘zaro qiyosiy yondashuv qo‘llanildi. Natijalarda asarning pedagogik, psixologik va axloqiy ahamiyati ochib berildi.