TALABALAR SHAXSINI RIVOJLANTIRISHDA TARBIYA VA TA’LIMNING INTEGRATSIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada talabalar shaxsini har tomonlama rivojlantirish jarayonida tarbiya va ta’limning o‘zaro integratsiyalashuvi masalasi tahlil qilinadi. Ta’lim jarayoni faqat bilim berish bilan cheklanmay, balki tarbiyaviy maqsadlarni ham qamrab olishi, o‘quvchilarda ijtimoiy, axloqiy, ma’naviy va kommunikativ kompetensiyalarni shakllantirishi zarurligi ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada integratsiyalashgan yondashuvning psixologik-pedagogik mexanizmlari, o‘qituvchi faoliyatining o‘ziga xos jihatlari va zamonaviy pedagogik texnologiyalarning roli ochib beriladi. Shuningdek, ta’lim-tarbiya birligi asosida o‘quvchi shaxsini shakllantirishning samarali modellari haqida taklif va tavsiyalar berilgan.